Oldal kiválasztása

Itt a Földön, a fizikai világban élünk, ahol minden energia. Amibe energiát fektetsz működik, amibe nem, nem működik. Az autód sem mozdul üzemanyag nélkül. Az okostelefonod is csak egy haszontalan tárgy, ha nem töltöd fel.
Még egy nagyon fontos természeti törvény, amit gyakran figyelmen kívül hagyunk. Az energia még kevés. Van járgányod, van üzemanyag a tankban, az autó mégsem mozdul.
Nyomni kell a gázt!

Építsük meg együtt a járgányodat. Töltsük fel üzemanyaggal. Döntsd el, hova szeretnél eljutni, és lépj a gázra. Addig le ne vedd a lábad a pedálról, míg oda nem értél. Ennyi.

Mindösszesen négy lépés.

Azért ne tévesszen meg a folyamat egyszerűsége. Minden egyes fázis számtalan apró összetevőből áll. Pontosan mennyi? Pont amennyi neked kell.

Már rengeteg mindened megvan, hogy csak a gázra kelljen lépned. Kezdjük a leltárral.

Mi mindent halmoztál fel az évek során. Eszközöket, tudást, tapasztalatokat. Tudod mi működött, és mi nem.
Tudod mi az, amitől irtózol, és ha teheted nagy ívben elkerülöd. Tudod mi az, amitől megfeledkezel időről, körülményekről, csak csinálod, és élvezed.
És igen! Selejtezni is kell, hogy legyen helyed, tered a szükséges dolgoknak.

Ismered a buborék módszert? Nem úszod meg elmondom 😉

Írj össze 100 ( jól látod ) dolgot, amid van. Tárgy, tudás, tapasztalat. Ne gondolkozz, csak írj, ahogy eszedbe jut. Először könnyen megy majd, aztán egyre lassulsz, végül már nem jut eszedbe semmi. Lehet, hogy 20-ig jutsz, lehet 50-ig, rendben van. Tedd félre a listádat, és amikor eszedbe jut egy újabb dolog, írd fel. Meglesz. Az elménk ugyanis szereti a feladatokat. Erre lett kitalálva. Ahogy felteszel egy kérdést, felvetsz egy problémát, azonnal elkezd dolgozni rajta. Akkor is, amikor nem is gondolsz rá.

Ha megvan a listád, fogd a két legfölsőt, és válassz. Csak az egyiket tarthatod meg, a másikat ki kell selejtezned. Ezt néhányan fordítva teszik, a végéről kezdik. Az én tapasztalatom azonban az, hogy jobb eredmények születnek, ha az elején kezded. Megmondom miért.

Először azok jutnak eszedbe, amik benne vannak a komfortzónádban. Hoppá! Témánál vagyunk 🙂

Ahogy haladsz a listáddal, úgy merülsz egyre mélyebbre. Előkerülnek azok a dolgok, amik valamikor fontosak voltak, de az idők során megfeledkeztél róluk. Na ezek lesznek azok, amikkel tovább tudsz majd haladni.
Folytasd addig, míg 4 marad. Ha csak egyet akarsz hagyni, az is rendben van, a te döntésed. Én az utolsó kettőből már nem tudok választani, nálam az marad.

Ezt módszert nagyon változatosan tudod használni.

Jól jön, ha a nagy „miért”-edet keresed. Nagy segítség, ha a „mire vállalkozzak” kérdésre keresed a választ. Remekül működik ha a tudásod, képességeid akarod feltérképezni.
Hogyan használd ezt az információt? Ez majd egy másik bejegyzés témája lesz.

Térjünk vissza a járgányodhoz, amivel elszeretnél jutni valahova.
Tudom, ismersz a szomszédban valakit, aki egyszer csak felbukkant a semmiből, aki olyan könnyen és gyorsan gyarapodik, hogy szinte követhetetlen. Van ilyen is. Senki nem tudja , hogy csinálja.
Még ő maga sem. Tart, ameddig tart.

Gondolom láttál már csúfos bukásokat is. Ez is benne van a pakliban. Ha tudja, előtte mitől volt sikeres, semmi gond. Megcsinálja újra, és újra, és újra.
De ha nem….Akkor vissza a kályhához, tanuld meg önmagad.

Mert mindenkinek az élete sikerek és kudarcok sora, olyan nincs, hogy soha, semmi nem sikerült.

Akkor sem, ha most így gondolod.

Talán kell egy kis segítség, megtalálni a sikeres pillanataid. Aztán csak új járgányt kell építened, jelöld ki az uticélt, majd töltsd fel üzemanyaggal, és nyomd tövig a gázt!