Oldal kiválasztása

Önazonos vállalkozó nő. WTF?

Vigyázat! Felkavaró tartalom! Csak akkor olvasd tovább, ha valóban az önazonos vállalkozó nő az álmod, és ezért hajlandó vagy tükörbe nézni, és megtenni a szükséges lépéseket.

Vállalkozó, vagy vállalkozni vágyó hölgyekkel folytatott beszélgetéseim során feltűnt egy jelenség. Ma minden nő önazonos vállalkozó szeretne lenni. Ezt a zászlót lobogtatják, nagyon lelkesen. Ez olyan felkapott lett.

Ilyenkor feléled a „gonoszkodó” énem, és elkezd kérdéseket feltenni.

Oké. Ez nagyon klassz. Mit jelent számodra az önazonos? Először jönnek a klisék, amik a csapból folynak. Olyan, aki én vagyok. Amiben jól érzem magam. Amit szívvel-lélekkel tudok csinálni.

És akkor megint a „gonosz” énem kérdései.

Ez remek. Vegyük sorra.

Te ki vagy? Milyen az önazonos éned?

Erre még jön néhány bizonytalan válasz, hogy nem kell szerepet játszanom. Nem kell elvárásoknak megfelelnem. Nem kell nyomulnom.

Miben érzed jól magad?

Itt még nagyobb a bizonytalanság. Én osztom be az időmet. Azt csinálom, amihez értek, és jó vagyok benne. Nincs főnököm, aki megmondja mikor-mit tegyek.

Amikor még azt is megkérdezem, hogy mi az, amit szívvel-lélekkel tudsz csinálni, jó vagy benne, és igény is van rá, jön az ártatlan bociszemekkel pillogás.

Észrevetted, hogy pusztán azoknak a sorolása van, amit nem szeretne. Azt is érezhetően nem „önazonosan”, hanem hallomásokra alapozva. Mert így mondják. Ezt hallom mindenhonnan, hogy így kell csinálni.

Nincs ezzel semmi baj, mert legalább már van néhány mérföldköved, amit ki akarsz kerülni. Ott kezdődnek a problémák, hogy itt meg is állsz. Arról már csak ködös elképzeléseid vannak, ez hogyan is nézne ki a te konkrét életedben. Mert ez a lényeg, ha már önazonos.

Miért írom le mindezt?

Mert ezt az utat én is végigjártam. Ezerféle tanfolyamot ültem végig. Össze sem akarom számolni mennyi pénzt, időt, energiát fektettem abba, hogy megtudjam a titkot. Minden „gurunak” elhittem, hogy most majd jól megmondja a tutit, és özönleni fognak a vevők. Mert ahhoz, hogy a vállalkozásod sikertörténet legyen, bizony vevők kellenek. Nem is akármilyen vevők. Olyanok, akik lelkesen fordulnak hozzád, anélkül, hogy noszogatnod kellene őket. Pont rád van szükségük, és hat lóval sem lehet elvontatni őket mellőled, bármit ígérjen a konkurenciád.

Most én is elárulok egy titkot. A sikernek nem titka, hanem ára van. Biztosan hallottad már ezt is.

A titok ebben az, hogy a megoldást belül kell keresned. Az árat neked kell megfizetni, mégpedig az értékeid mentén.

Igen! Kellenek a folyamatok, a rendszer, a tennivalók listája. Ezeket meg tudod tanulni. Tényleg remek kurzusok vannak, ahol ezt megtanítják.

Egyetlen fillér sem volt kidobott pénz, amit ezekre fordítottam. Ez azonban mind technikai tudás. Az áttörés nem ettől jött.

Önmagammal kellett tisztába jönnöm. A fentebb említett kérdéseken rágtam végig magam, néha szó szerint, mert nem nagyon volt kedvem hozzá. Elsőre nekem is a másoktól hallott klisék jöttek, mert azok olyan jól hangzottak.

Aztán elengedtem a kifogásaim. Összeírtam, mi az a tíz lépés, amit, ha megteszek, fizikai formát ölt az álmom. Lépésről lépésre elindultam, és láss csodát, újraindult a vállalkozásom. Pandémia idején, kicsit sem barátságos környezetben. Megírtam a könyvem, lettek új vevőim, magántanulóm, még olyan új, személyes kurzus is indult, amibe eddig nem mertem belevágni. Mindezt úgy, hogy felemelő visszajelzéseket kaptam.

Hálás vagyok, hogy ezt elolvastad, és remélem elgondolkodtatott.

Érdekel az a tíz lépés, amin végigmentem?

Hálám jeléül odaadom neked annak az üzleti modellnek az ábráját, amit én használok azóta is folyamatosan..

Megköszönöm, ha továbbítod a linket azoknak a barátaidnak, ismerőseidnek, akik hozzád hasonlóan, önazonos női vállalkozás felépítését tervezik.

Innen tudod letölteni az ábrát: